Bindweefselmassage

De laag tussen spieren en de huid, dat noemen we het bindweefsel. Een laag die soms wat extra aandacht behoeft door middel van een bindweefselmassage, ook wel reflexzonemassage genoemd. Dit omdat er zich in het lichaam bepaalde plekken bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Stimuleer je deze zones, dan doet dat hetzelfde met het orgaan en verdwijnen blokkades. De prikkels geef ik door middel van verschillende manuele technieken. Dat varieert van een stevige behandeling, welke pijnlijk kan zijn, tot het rollen van de huid wat de huid en het bindweefsel stimuleert.

Effecten van bindweefselmassage
Het resultaat? Een betere doorbloeding wat op zijn beurt weer effect heeft op de staat van het bindweefsel. Verklevingen kunnen verminderen en de zenuwuiteinden krijgen een prikkel. Het effect daarvan werkt zelfs door tot andere delen van het lichaam want elk inwendig orgaan heeft een projectgebied op het bindweefsel vlak onder de huid.

Hoelang de behandeling duurt is afhankelijk van de klachten maar normaal betreft het z’on 10 minuten tot maximaal 45 minuten. Reageer je sterk op de behandeling, dan zal deze kort zijn, dat komt door de mate van de bindweefselproblemen. Soms kies ik dan voor een minder intense techniek, welke wat vaker wordt toegepast.