Over mij

Mijn naam is Jeanine Graumans vd Horst en ik ben massagetherapeut.

Door mijn achtergrond als schoonheidsspecialiste heb ik altijd interesse gehad in het menselijk lichaam en de werking hiervan.
Tijdens de opleiding shiatsutherapie ben ik het lichaam meer als één geheel gaan zien. Ik heb geleerd dat de verschillende delen van het lichaam in verbinding staan met elkaar.
Omdat ik mezelf hier nog verder in wilde verdiepen heb ik in 2018 mijn diploma sportmasseur/sporttherapie gehaald.

De sporttherapeut schept ideale voorwaarden ter bevordering van het zelfherstellend vermogen v/h lichaam.
Hierbij staat ontspanning, mobiliteit, stabiliteit, verbeterde doorbloeding en optimaal beweeggedrag centraal, iets wat me enorm aanspreekt.

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het therapeutisch behandelen van lichamelijke klachten en (sport gerelateerde) blessures. Zoals triggerpointtherapie, bindweefsel en fascia technieken, mobiliseren van gewrichten, manuele technieken en medical taping.

In mijn praktijk probeer ik tijdens de behandeling, voor wie dat wil, een luisterend oor te bieden en mensen bewust maken van hun lichaam en de relatie met de klachten die zij ervaren. Een goede balans tussen belasting en belastbaarheid van lichaam en geest is noodzakelijk om klachtenvrij te kunnen functioneren in het dagelijks leven en tijdens sport beoefening.
Overbelasting stress, blessures of een verkeerde werkhouding kunnen dit evenwicht verstoren.

Door zowel preventief als klachtgericht te werken hoop ik een optimale bijdrage te leveren aan mijn cliënten.

Hopelijk tot ziens in mijn praktijk!

Jeanine Graumans vd Horst